Lustrumfeest in de Gouverneurstuin

Wat hebben we genoten!

Van elkaar, het eten, de muziek, de kinderen met hun optreden en de wandeling door de buurt. We zeggen niet teveel als we stellen dat de 160 buurtgenoten en de 52 kinderen zich op 7 september uitstekend hebben vermaakt.

DSC 0312

Terwijl de kinderen zich met circus Bombari gingen voorbereiden op hun optreden, togen de ruim 50 volwassenen met hun gidsen langs 5 bijzondere panden in Oud-Zuid. In ruim een uur werden door vertellers de bijzonderheden overgebracht over de Zuiderkerk, het Landgoed Overcingel, het Parkhotel, huize Oakland en de Weiershaar. Het weer was ons genadig. Het bleef redelijk droog met een nazomerse temperatuur. Achteraf bekeken hebben we geluk gehad want het bleek de laatste 'zomerse dag' te zijn.

wandeling2

Gerard Alberts had de primeur met het onthullen van de titel van het jubileumboek over Oud-Zuid. Het wordt "BUURT MET KARAKTER. Assen Oud-Zuid en haar bewoners". Een boek over de geschiedenis van de wijk, de huizen en de bewoners. Door middel van een folder was dit de eerste kennismaking met het jubileumboek dat in november 2013 verschijnt. De voorintekening, met korting op de prijs, is begonnen!

Rond 5 uur trad de band Asman op, die had zelfs lovende woorden voor het feest. Was dan ook wel een beetje een thuiswedstrijd. Daarna een uitstekend verzorgd buffet van De Hofstede met voor het dessert een apart opgesteld nostalgisch ijskarretje. Na achten trad Jazzle op en verzorgde aantrekkelijke en aangename achtergrondmuziek.

De regen die zich in de avond voluit presenteerde werd getrotseerd door het doek van de drie tenten. Dat was ook wel zo knus en sfeervol in de met ballonnen versierde stadstuin, de lichtjes op de tafels en het rijkelijk vloeiende vocht.

feest2

'Mag het volgende jaar weer', klonk het na afloop.  Een mooiere beloning konden we niet krijgen.

Zonder de anderen tekort te willen doen, zet ik het lustrumteam extra in het zonnetje. Dankjewel Jan Edzes, Cees Elzer, Caroline Helwes en Jorien van Reij voor een piekfijn verzorgd feest. We hebben inmiddels met elkaar hierop getoost.

Wil u meegenieten van alle foto's die Igor Blauw van het feest heeft gemaakt? Deze worden binnenkort met een link hier geplaatst.

Marjory Visser - Honijk

14 september 2013