Fantastische eerste Doe-DagWat een geweldige eerste Doe-Dag hebben wij 11 april gehad. Op deze prachtige zaterdagochtend kwamen vanaf 09.30 uur wel 70 bewoners, jong en oud, naar het speeltuintje aan het Oosterhoutje.

Na een heerlijke kop koffie of glaasje ranja opende voorzitter Jan Edzes de Doe-Dag en legde bestuurslid Caroline Helwes het doel van de ochtend uit. Met elkaar de buurt in om plantsoenen, stoepen en straten te ontdoen van vuil. Paul Bouwman van de gemeente Assen legde daarna uit wat een boomspiegel is en hoe je deze ruimte rond de boom, voor je eigen woning, zelf kunt onderhouden.

Naast de boomspiegel spuit de gemeente een bloemmotief op de stoep waardoor het voor de groenmedewerkers duidelijk is dat zij hier niet hoeven te schoffelen maar dat de bewoners dit zelf onderhouden. Zo ongeveer 15 mensen hebben direct hun boomspiegel geadopteerd. Wilt u ook de boomspiegel voor uw woning adopteren, neem dan contact op met de gemeente Assen.

De koffie werd snel opgedronken en de enthousiaste buurtbewoners trokken met prikstokken, vuilgrijpers en vuilniszakken de wijk in. Tussen 11.00 en 12.00 kwamen de groepen weer terug richting het Oosterhoutje met volle zakken met blikjes, restanten vuurwerk, papier, sigarettenpeuken en andere rommel. De opbrengst was groot, wel vijf grijze containers zaten propvol.

Dank jullie allemaal voor deze eerste fantastische Doe-Dag! We hopen u allen weer te zien bij onze Doe-Dag in het najaar die in het teken van bloembollen zal staan!

Onze dank voor MijnBuurtAssen en de gemeente voor de subsidie, Landschapsbeheer Drenthe voor de extra vuilgrijpers en -prikkers en Paul Bouwman voor de hulp bij de boomspiegels.

De Groencommissie; Margreet Gerding, Pieter Posthumus, Janine Hogeman, Caroline Helwes